Kocka hållbart med Petra, för åk 3–6

Kocka hållbart med Petra, för åk 3-6
Hållbar matlagning med skördetema, tisdagen den 27.9 kl. 15.00-17.15
Vad är hållbar matlagning? Den första gången använder vi oss av säsongens råvaror; rotfrukter, grönsaker, bär, svamp osv. Vilka råvaror har vi i vår närhet? Vad är närproducerat? Vad erbjuder trädgården och skogen? Deltagarna får gärna ta med en råvara som de själva har plockat eller odlat, men inget krav för deltagande. Vi diskuterar kring temat, sen kockar och äter vi tillsammans.
Hållbar matlagning med matsvinn som tema, torsdagen den 29.9 kl. 15.00-17.15
Den andra gången spinner vi vidare på temat hållbarhet och råvaror i säsong, men denna gång betonar vi hur undvika matsvinn? Ta tillvara rester, göra nya maträtter av rester, hållbara val vid inköp av varor mm. Vi diskuterar kring temat, sen kockar och äter vi tillsammans.
Plats: Korsnäs 4H:s klubblokal, Norrbyvägen 2 (gamla apoteket)
Deltagaravgift: 10€/gång eller 15€ för båda tillfällena.
Anmäl senast 23.9 till petra.sundholm@fs4h.fi (helst per mail) eller
045 876 48 38. OBS! Kom ihåg att meddela eventuella allergier!